MOSKVA: Amerikanci kradu žito i naftu u Siriji

Obavezno pročitajte

Sjedinjene Države i njihovi saveznici nastavljaju da kradu naftu i žito na severoistoku i jugu Sirije, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

„SAD i EU nastavljaju da dave ekonomiju Sirije, održavajući nezakonite jednostrane sankcije. Zabranjena roba „dvostruke namene” bili su građevinski materijal i generatori, lekovi i medicinska oprema, kao i oprema za bebe i paste za zube.

- Advertisement -

Pored toga, Sjedinjene Države i njihovi saveznici, koji su ilegalno okupirali sirijsku teritoriju, bave se „krađom i švercom nafte i žitarica“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe u saopštenju ruskog ministarstva „Sirijci još uvek ne dobijaju neophodnu pomoć od UN jer militanti sprečavaju pristup Damaska nekim regionima u Siriji, a humanitarna pomoć se ometa i zbog „hroničnog nedostataka finansiranja“  jer uprkos „glasnih izjava“ zapadni donatori „ne ispunjavaju svoje obaveze. ”

Rusko ministarstvo inostranih poslova je navelo da su UN pre nekoliko godina počele da pripremaju specijalni izveštaj o uticaju sankcija na međunarodni humanitarni rad u Siriji, ali izveštaj nikada nije objavljen.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu