22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

MISLE DA JE U PITANJU AGRESIJA: Podrška Ukrajini iz Novog Sada poslata kod biste Tarasa Ševčenka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aktivisti koalicije nevladinih organizacija Građanska Vojvodina i pojedini Novosađani okupili su se ispred spomenika ukrajinskom pesniku i slikaru Tarasu Ševčenku, kao znak podrške narodu Ukrajine.

Prisutni su držali zastave Ukrajine i poslali antiratne poruke, kao i poruke solidarnosti sa svima koji su pogođeni ratom.

Skup je održan nakon značajno masovnijeg skupa podrške Rusiji i napadu na Ukrajinu, koji je održan pre dva dana u Beogradu.

- Advertisement -

„Najoštrije osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu i pozivamo građane Vojvodine i Srbije da se solidarišu sa ukrajinskom zajednicom u Vojvodini, građanima Ukrajine i građanima Rusije koji protestuju protiv rata zbog čega su izloženi odmazdi vlasti“, poručeno je u pozivu pred današnji skup. 

Građansku Vojvodinu čine Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Vojvođanski građanski centar, Centar građanskih vrednosti Subotica, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Centar za interkulturnu komunikaciju.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti