Miroslav Aleksić i deo članova napuštaju Narodnu stranku, osnivaju novu partiju

Obavezno pročitajte

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i predstavnici niza gradskih i opštinskih odbora napuštaju tu stranku.

To je za N1 potvrdio Aleksić.

- Advertisement -

Oni će danas na Oplencu doneti odluku o osnivanju nove političke organizacije čiji je radni naziv, za sada, Narodni pokret Srbije.

Na današnjem sastanku članovi Narodne stranke koji podržavaju Miroslava Aleksića razgovaraće o daljem delovanju, a zanimljivo je da su poziv medijima na taj događaj potpisali kao Narodni pokret Srbije.

Sukob u Narodnoj stranci traje već duže vreme i protekle nedelje ušao je u završnu fazu, a kulminirao je smenom Aleksića sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke.

Posle smene Aleksića sa pozicije predsednika Izvršnog odbora, šef odborničke grupe narodnjaka u Beogradu Miloš Pavlović sredinom ove nedelje uputio je zahtev za povlačenje te odluke, čiji je rok istekao u petak.

Ne cepamo stranku, dajemo mogućnost i predsedniku i predsedništvu da ponište sporne odluke„, izjavio je tada Pavlović.

Jeremićeva strana tvrdi da je do smene došlo u cilju sporovođenja demokratske i transparentne izborne skupštine, a Aleksićeva da je cilj da se veštački prekroji volja članstva.

„Član stranačke Statutarne komisije Miloš Pavlović obavlja ‘medijsku pripremu cepanja’ Narodne stranke tvrdnjama da su odluke stranačkih organa donete protivno statutu i ‘davanjem roka do sutra’ predsedniku stranke Vuku Jeremiću da te odluke poništi„, izjavio je u četvrtak, 3. avgusta sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović.

Izborna skupština Narodne stranke zakazana je za 22. oktobar, međutim, sada je jasno da Miroslav Aleksić više nije u igri za kandidata te partije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu