MIR, MIR, MIR NIKO NIJE KRIV: Vučić se „odljutio“, razrešene razmirice sa SPS

Obavezno pročitajte

Oštre kritike naprednjaka na račun socijalista, pominjanje mogućnosti novih izbora, po svemu sudeći, ostaju iza vladajuće koalicije. Posle sat i po razgovora sa predsednikom Srbije, Ivica Dačić je izjavio da su sve razmirice razrešene. Socijalisti, kaže Dačić, ostaju verni sledbenici mudre politike Aleksandra Vučića i ohrabruju ga da učestvuje u međunarodnim pregovorima o Kosovu. Pomirenje Vučića i Dačića, sagovornici N1 tvrde – disciplinovanje SPS-a.

Koliko pre dva dana prozvani su da su bili mlaki i da nisu podržali predsednika u Skupštini, ali posle prozivke na Instagramu i vanrednog gostovanja na Pinku, socijalisti znaju sa kim treba da uporede Aleksandra Vučića.

- Advertisement -

„Svedok sam ovih dana i u Briselu i u Vašingtonu da je upravo taj mudar potez, a Napoleon je rekao da srce jednog državnika treba da bude u glavi, da upravo takav mudar potez je doneo nama političku prednost. Drugačije se danas misli i u Briselu i u Vašingtonu o poziciji Srbije“, rekao je predsednik SPS Ivica Dačić.

Iako na čelu Vlade čiji je SPS deo, Ana Brnabić nema komentar.

„Predsednik Republike je o tome govorio i to vrlo ekstenzivno, tako da ne bih imala šta da dodam“, navela je Brnabić.

Opozicija u Skupštini je primetila da je odjednom ponovo sve u redu među vladajućima.

„Jeste se pomirili? Je li koalicija stabilna, jeste se izljubili? Nije porno snimak uzdrmao koaliciju? Meni je žao što nekad vaša politika liči na taj snimak i što od toga štetu imaju svi građani Srbije“, upitao je narodni poslanik Janko Veselinović.

Da je posle ostavke poslanika koji je gledao pomenuti snimak, Zvonka Stevića, sve u redu – potvrđuju iz SPS-a, njihova Snežana Paunović ostaje potpredsednica parlamenta.

„I da kako ste sami procenili, evo danas smo se izmirili jer opet svi sedimo zajedno i kada mi je bilo najdraže da sedim gore, evo morala sam da siđem sada da bih vam odgovorila“, potvrdila je Paunović.

Politikolog Boban Stojanović kaže da osim disciplinovanja SPS-a nije bilo za očekivati veći lom, posebno ne izbacivanje SPS-a iz vlasti.

„Ivicu Dačića neće izbaciti jer osim toga što mu je potreban, ko bi želeo Ivicu Dačića u opoziciji? A posebno ne na ovom naletu rusofilskih emocija dok traje rat u Ukrajini“, ocenjuje Stojanović.

Približavaju se teške odluke i jasno je da partneri SNS i SPS nemaju sasvim iste stavove o evropskom predlogu za Kosovo, kaže direktor agencije Fonet Zoran Sekulić.

Zbog toga je Vučić nezadovoljan, misli Sekulić.

„Ona parlamentarna debata je pokazala da on u ovom parlamentu izuzimajući sopstvenu stranku nema baš podršku za prihvatanje ovoga plana“, napomenuo je Sekulić.

Zato će SPS sada morati da ujednači nastupa sa SNS-om i da se distancira od Rusije, objasnio je Sekulić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu