19.6 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

MINISTARSTVO: Mejl o podmetnutoj bombi dobilo 20-ak škola i gimnazija u Beogradu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno-informativna agencija (BIA), saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

„Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet“, rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbednosti.

Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje Miloš Blagojević objasnio je da je sadržaj mejlova bio jednostavan – da je bomba postavljena i škola minirana.

- Advertisement -

„Škole su dobro odreagovale, učenici su izašli u dvorište i pozvane su ekipe MUP-a. Skoro sve škole su pregledane i želim da zahvalim MUP na brzoj reakciji i saradnji sa školama i nastava će biti normalno održana u popodnevnoj smeni“, rekao je Blagojević.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je da će obaveštavati javnost o razvoju situacije.

Policija je do sad obavila proveru u devet škola na teritoriji Beograda i utvrdila da se radi o lažnim dojavama da je u njima podmetnuta bomba, a provere se nastavljaju, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unuturašnjih poslova (MUP).

Kontra-diverzione provere su obavljene u tri škole na Zvezdari, četiri u Rakovici i dve škole na području Starog grada.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti