-5.7 C
Belgrade
nedelja, 23 januara, 2022

MIHAJLOVIĆ U PANICI ZA VLAST, BOJI SE NARODA I KAZNE KOJA SLEDI: Sa projektom Jadar se zastalo na zahtev građana!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović da se sa projektom „Jadar“ zastalo na zahtev građana, saopšteno je iz tog ministarstva.

Kako se u saopštenju dodaje, ona je rekla da država neće preduzeti nijedan korak bez studija i konsultovanja sa građanima, „bez obzira na netačne informacije da postoji obavezujući ugovor sa Rio Tintom“.

Ona je agenciji Blumberg rekla da je ideja koju je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić o referendumu „najbolje rešenje“ i da će, kako je dodala, konačnu reč dati građani.

- Advertisement -

„Međutim, mi smo tri meseca od izbora i svaka tema je sada politička, a najmanje ekološka, energetska ili ekonomska“, izjavila je ona.

Ponovila je da ne postoji nikakav ugovorni odnos države i kompanije Rio Tinto.

Ona je rekla da je suština u studijama o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i da je pobornik ideje da o njima govore najbolji svetski stručnjaci.

- Advertisement -

„S druge strane, mislim da treba da znamo šta je litijum, koliko je važan na globalnom nivou, i sve procene pokazuju da će tražnja za litijumom biti 90 puta veća do 2040.“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima Srbija „jedina u svetu“ ima jadarit, mineral sa posebnom strukturom.

„Imamo jednu vrstu nafte i zlata i treba da razgovaramo o tome hoćemo li da imamo čitav lanac proizvodnje, od rudnika, preko fabrike baterija do fabrike električnih vozila“, rekla je ona.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti