Medvedev: Najrealniji rizik od sukoba Rusije i NATO još od perioda kubanske krize

Obavezno pročitajte

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da od kubanske raketne krize 1962. godine pretnja direktnog sukoba između Rusije i NATO, koji bi mogao da dovede do Trećeg svetskog rata, nikada nije bila tako stvarna kao sada.

Medvedev je na Telegramu napisao da će američka administracija nesumnjivo obezbediti dodatna finansijska sredstva za režim u Kijevu, ako ne ove godine, onda sledeće, kako bi „po svaku cenu održala svoje ratom vođene poslovne poduhvate“, preneo je Tas.

- Advertisement -

Nikada ranije u istoriji SAD Bela kuća nije „izvukla toliko novca iz saveznog budžeta za zemlju iz C lige koja je na ivici kolapsa“, rekao je on, misleći na Ukrajinu, za koju je rekao da je igrala ne tako skriveno ulogu u otvorenim korupcijskim šemama u koje su, kako kaže, direktno umešani aktuelni šef SAD i članovi njegove porodice.

Medvedev je istakao da postoji velika verovatnoća da se aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden neće vratiti u Belu kuću, odnosno izboriti drugi mandat na američkim predsedničkim izborima naredne godine, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu