MARIJA ZAHAROVA: Slanje kasetnih bombi Kijevu je vođenje rata do poslednjeg Ukrajinca

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Odluka SAD da kijevskom režimu daju kasetnu municiju primer je agresivne politike koja ima za cilj odugovlačenje ukrajinskog sukoba, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Odluka administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena da kijevskom režimu obezbedi kasetnu municiju je još jedna eklatantna manifestacija agresivne antiruske politike SAD, koja je osmišljena da što duže odugovlači sukob u Ukrajini i da vodi rat do poslednjeg Ukrajinca”, rekla je Zaharova, preneo je TASS.

- Advertisement -

Ona je istakla da će Vašington slanjem kasetne municije u Ukrajinu faktički postati saučesnik u zasićenju teritorije minama i da će u potpunosti deliti odgovornost za žrtve izazvane eksplozijama, uključujući rusku i ukrajinsku decu.

SAD su u petak saopštile da će snabdevati Ukrajinu široko zabranjenom kasetnom municijom radi kontraofanzive protiv ruskih snaga, prenosi Tanjug.

Upotrebu kasetne municije zabranjuje više od 100 zemalja, ali među njima nisu SAD, Rusija i Ukrajina, preneo je Rojters.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu