Majdan doveo na vlast režim – opasan za Rusiju

Obavezno pročitajte

Pre deset godina u Kijevu se dogodio nasilni državni udar, srušena je legitimna vlada, rekao je televiziji Rusija 24 portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je istakao da je Majdan doveo do pojave režima koji se pokazao opasnim za Rusku Federaciju.

- Advertisement -

Prema rečima pres-sekretara ruskog predsednika, laki populizam je sada u modi među evropskim političarima i ne donosi ništa dobro.

Peskov je izrazio žaljenje zbog izjave šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da je Majdan u Ukrajini pokazao želju za slobodom.

„Šteta, jer verovatno nikada ranije u modernoj istoriji Evrope nasilni državni udar nije doživljavan kao praznik. Tada se dogodio državni udar, srušena je legitimna vlast, i ona je srušena, uprkos potpisanim garancijama tih istih evropskih država“, rekao je predstavnik Kremlja.

„Za Ukrajinu je to donelo procvat najpre ultranacionalističkih, a potom i otvoreno nacističkih osećanja. Zatim je donelo pojavu režima u Kijevu koji se pokazao opasnim za nas, opasnim za deo njenog naroda, za ruski narod, i, nažalost, nastavlja se tragedija koju svakodnevno viđamo u Ukrajini“, zaključio je Peskov.

Kremlj smatra da su izjave kijevskih vlasti o potrebi ograničavanja prava Rusa u Ukrajini dodatna potvrda nelegitimnosti aktuelne vlasti u ovoj zemlji.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu