MAJA GOJKOVIĆ NOVA MINISTARKA PRAVDE? Seli se u Nemanjinu 11?

Obavezno pročitajte

Maja Gojković ima velike šanse da posao u Skupštini zameni ministarskom foteljom, potvrđuju i prognoze kladionica. Prema njihovim predviđanjima, građani mogu da se opklade i da će Gojkovićeva zauzeti mesto ministarke jer je ponuđena kvota 1,10.

Promene: Čelnica tog resora Nela Kuburović je na porodiljskom odsustvu, a i male su joj šanse da ostane na toj poziciji, dok Gojkovićeva ima podršku stranke i iskustvo za to, otkriva Kurirov izvor.

- Advertisement -

Aktuelna predsednica Skupštine Maja Gojković najverovatnije se seli na drugu adresu – u Nemanjinu 11, i to na mesto ministarke pravde umesto Nele Kuburović, saznaje Kurir!

Izvor Kurira kaže da je ova rokada prilično izvesna, s obzirom na to da je Gojkovićeva profesionalno obavljala svoju poziciju šefice Skupštine u dva mandata, a uživa i veliki ugled i poverenje u SNS.

Alt="Maja Gojković"

Čelno mesto u Ministarstvo pravde i sada je upražnjeno, s obzirom na to da je Nela Kuburović na porodiljskom odsustvu, a i minimalne su joj šanse da obnovi mandat.

Maja Gojković i političko iskustvo

– Gojkovićeva ima bogato iskustvo u političkoj karijeri, advokat je po profesiji i to ju je preporučilo za novu funkciju ministarke pravde. Ima parlamentarno iskustvo, odličan je poznavalac srpskog zakonodavstva i ona bi mogla da da značajan doprinos Vladi. Stranačko rukovodstvo SNS ima puno poverenje u nju – naveo je izvor Kurira.

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja „Faktor plus“, kaže da ga ne bi iznenadilo imenovanje Gojkovićeve na mesto ministarke pravde, jer je ona na visokoj poziciji i ima ozbiljne šanse.

– Kalkulacije uvek postoje pred svake izbore, za Maju Gojković se pričalo da bi trebalo da bude na čelu ministarstva kulture ili ekologije, a evo sad i pravde. Ona je visoko pozicionirana i verujem da postoje ozbiljne šanse da bude na nekoj dobroj poziciji u novoj vladi. Koja će to pozicija biti, to je teško predvideti – naveo je Pejić i dodao da vrh SNS ima određena imena u opticaju, ali da još nisu donete konačne odluke.

Ozbiljna prilika

Da Gojkovićeva ima velike šanse da posao u Skupštini zameni ministarskom foteljom, potvrđuju i prognoze kladionica. Prema njihovim predviđanjima, građani mogu da se opklade i da će Gojkovićeva zauzeti mesto ministarke jer je ponuđena kvota 1,10.

Iz Kurira su zvali Gojkovićevu za komentar, ali ona do zaključenja ovog broja nije odgovarala na njihove pozive i poruke.

Kako podseća Kurir, Gojkovićeva je na funkciju predsednice Skupštine prvi put izabrana u aprilu 2014, a nakon toga je usledio i reizbor u junu 2016. Bila je prva žena gradonačelnik grada Novog Sada, ima bogato iskustvo u porodičnoj advokatskoj kancelariji, koju je osnovao njen otac Mita Gojković. U vreme dok je Momir Bulatović bio predsednik Vlade Gojkovićeva bila je potpredsednica Savezne vlade SR Jugoslavije od avgusta 1999. do novembra 2000. godine. Bila je i ministarka bez portfelja u Vladi Mirka Marjanovića od marta 1998. godine do novembra 1999. godine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu