MAFIJA GOSPOĐO, MAFIJA: Šapić popio krivičnu prijavu zbog nelegalne vile!

Obavezno pročitajte

Protiv predsednika Opštine Novi Beograd i potpredsednika SNS, Aleksandra Šapića, kao i NN lica koje izvodi građevinske radove, podneta je krivična prijava zbog nelegalne gradnje na Bežanijskoj kosi, saznaje Nova.rs.
Na adresu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 14. juna, stigla je krivična prijava protiv novopečenog člana Srpske napredne stranke zbog nelegalne izgradnje vile u naselju Bežanijska kosa.


Podsetimo, Šapić je pre pola godine kupio kuću na Bežanijskoj kosi površine od 149 kvadrata. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije piše da ta kuća ima površinu od 98 kvadrata, dok je u katastru nepokretnosti navedeno da je njena korisna površina 149 kvadratnih metara.

Prema podacima s tog sajta, ta kuća ima podrum, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje, a u katastru piše da ovaj, kao i ostali objekti u neposrednoj blizini, u trenutku gradnje nisu imali građevinsku dozvolu. Naznačeno je i da je pokrenut postupak za legalizaciju.

Na licu mesta vidi se da je u toku ozbiljno renoviranje tog objekta, a postavljena je i građevinska tabla, na kojoj je navedeno ime investitora (Aleksandar Šapić), adresa, odobrenje za radove, prijava, predviđeni datum početka i kraja radova.

Tabla je u međuvremenu prekrivena, a kako saznajemo, to je učinjeno nakon što je na društvenim mrežama objavljena njena slika, i to s adresom nove Šapićeve kuće.

Zbog nelegalne gradnje, protiv Šapića je krivičnu prijavu podneo njegov prvi komšija, Ljubinko Pejović i to zbog toga što je, kako navodi u prijavi, ugrozio kvalitet njegovog stanovanja i drastično umanjio vrednost njegove nekretnine.

U dokumentu se navodi da je Šapićeva vila “deo jedinstvenog stambenog objekta, te da se tu nalazi i stambena jedinica u vlasništvu Pejovića.

“Oba stana se nalaze pod zajedničkim i jedinstvenim krovom, a objekat je podeljen po vertikali. Od početka maja 2021. godine, prijavljeni Aleksandar Šapić izvodi građevinske radove na svom delu objekta, kao i na zajedničkom tavanskom prostoru”, ističe se u prijavi.

Dalje se navodi da je Šapić u velikoj meri ugrozio kvalitet stanovanja svog komšije, podizanjem visokog zida koji deli dva susedna objekta.

“Blokiran je dosad prirodan pogled na javne površine i time je na drastičan način smanjena vrednost stambene jedinice čiji je vlasnik podnosilac ove prijave. Ljubinko Pejović je odmah prijavio nelegalnu gradnju nadležnoj građevinskoj inspekciji gradske uprave Grada Beograda i to do sada sa četiri podneska, međutim inspekcija ne preduzima ništa iz svoje neposredne nadležnosti”, ističe se u dokumentu u koji je naš portal imao uvid.

Kako se navodi, krivičnom prijavom je, pored Šapića, obuhvaćeno i NN lice koje izvodi građevinske radove.

„Eventualna prijava radova na investicionom održavanju postojećeg stambenog objekta, čiji je vlasnik Aleksandar Šapić, kod opštinske uprave Novi Begorad je svojevrsni falsifikat, s obzirom na to da se u konkretnom slučaju ne radi o radovima na investicionom održavanju ili adaptaciji, već o građevniskim radovima za koje se, po Zakonu o planiranju i izgradnji, mora pribaviti građevinska dozvola, a za koju je, pored ostalog, neophodna i saglasnost vlasnika objekta(Ljubinka Pejovića), s obzirom na to da se radi o jedinstvenom građevinskom objektu“, navodi se u dokumentu koji je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavila kancelarija advokata Vladmira Gajića.

Koliko košta Šapićeva vila

Koliko je Aleksandar Šapić platio tu kuću nije poznato, a agenti za nekretnine kažu da se prosečna cena na toj lokaciji kreće oko 1.500 evra po kvadratu. Oni, međutim, ističu da cene dve kuće, koje se nalaze jedna do druge, mogu da budu drastično različite.

“Sve zavisi od opremljenosti, da li je kuća zapuštena ili održavana… Tu ima mnogo faktora. Teško je zaključiti samo na osnovu lokacije i površine”, dodaje naš sagovornik.

Cenu može da obori i činjenica da je vila koju je kupio Šapić izgrađena bez dozvole za gradnju, te da je u toku proces ozakonjenja.

Osim nove kuće na Bežanijskoj kosi, Šapić u svom vlasništvu ima još jednu kuću od 380 kvadrata u Zvečanskoj ulici, dvoetažni stan površine od 150 kvadrata i garažu od 48 kvadratnih metara.

U dvorištu vile u Zvečanskoj ulici bez građevinske dozvole podigao je sportski objekat od 286 kvadrata, bazen površine 56 kvadrata, pomoćni objekat od 38 kvadrata, kao i nadstrešnicu od 145 kvadrata.

U svom vlasništvu ima i dva automobila marki “BMW x5” i “audi A6” iz 2004. i 2013.

Ako ćemo se držati prosečne cene, kuća predsednika Opštine Novi Beograd mogla bi da vredi više od 220.000 evra.

Ugovorena cena međutim nije konačna, jer je u toku renoviranje tog objekta.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu