LVOVA-BELOVA: Ukrajina nije uputila zahtev Rusiji za povratak ukrajinske dece

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Ruske vlasti nisu dobile od Ukrajine zvanični zahtev za povratak ukrajinske dece, izjavila je ruska komesarka za prava deteta Marija Lvova-Belova.

„Svi na društvenim mrežama pričaju o raznim listama. Svi traže da se roditelji i deca ponovo spoje. To se dešavalo i danas u Ujedinjenim nacijama”, rekla je Lvova-Belova za ruski TV kanal Rusija-24.

- Advertisement -

Ona je ukazala da ruska strana nije dobila „nijednu činjenicu, nijedan dokument od ukrajinske strane, osim izjava koje rukovodstvo te zemlje objavljuje na društvenim mrežama i u medijima”, prenosi TAŠ.

Lvova-Belova je istakla da do danas 16 ukrajinske dece boravi u dečijim zdravstvenim kampovima na Krimu i u Krasnodarskom kraju.

„Neki roditelji te dece su sada u Evropskoj uniji. Informaciju smo dostavili Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i nadamo se njihovoj pomoći u ponovnom spajanju porodica”, rekla je Lvova-Belova.

Ruska komesarka za dečja prava Marija Lvova-Belova, protiv koje je Međunarodni krivični sud (MKS) podigao optužnicu za ratne zločine, negirala je optužbe MKS i ocenila ih kao „netačne i nejasne”.

MKS je 17. marta izdao naloge za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i Marije Lvova-Belove pod optužbama za ratne zločine i nezakonito prebacivanje dece iz Ukrajine u Rusiju, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rusija će pobediti u specijalnoj operaciji u Ukrajini rekao je Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da nema nikakve sumnje da će Rusija pobediti u specijalnoj operaciji u Ukrajini. „Mi...

Još priča na sličnu temu