LUKAŠENKO: U Poljskoj formirane vojne jedinice spremne da uđu u Ukrajinu

Obavezno pročitajte

Zapad treba da prebroji svoje plaćenike koji su poslati u Ukrajinu, a ne da prekoreva Rusiju, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko novinarima na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je ovako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše objave u zapadnim medijima da se Severna Koreja na zahtev Moskve sprema da pošalje kontingent za učešće u borbama u okviru ukrajinskog sukoba.

- Advertisement -

„Zapad treba da preračuna najpre koliko je već poslao svojih plaćenika u Ukrajinu, koliko njih se tamo bori. Tamo ima plaćenika sa raznih strana, svi se bore na strani Ukrajinaca. Zašto kritikuju Rusiju da ona nekoga tamo poziva?“, poručio je beloruski lider.

On je dodao da je to i opasna izjava sa njihove strane.

„One (zapadne Zemlje) spavaju i tamo vide svoje redovne vojne jedinice. U Poljskoj su, na granicama, već formirane vojne jedinice spremne da uđu u Ukrajinu“, rekao je Lukašenko.

On je poručio da Zapad zato treba prvo treba da sagleda svoje postupke, a ne da kritikuje druge.

Prethodno, ruski predsednik Putin je na sastanku sa beloruskim liderom na pitanje novinara kako komentariše priče koje se mogu čuti na Zapadu da je Moskva tokom posete Kim Džong Una htela da zamoli Pjongjang da pošalje dobrovoljce koji bi učestvovali u specijalnoj vojnoj operaciji takve priče nazvao potpunim glupostima.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Petković o obdukciji ubijenih Srba: Šta Priština lažira, zašto je Euleks isključen iz istrage?

Ne zna se zbog čega Euleksu nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi zajedno sa Kosovskom policijom prilikom pretresa nakon...

Još priča na sličnu temu