Lukašenko o odlasku „Mekdonaldsa“: Doviđenja! Ko to uopšte jede?

Obavezno pročitajte

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je „doviđenja“ kompanijama iz neprijateljskih zemalja poput „Mekdonaldsa“, istakavši da njihova mesta treba da zauzmu beloruska preduzeća i proizvođači.

On je istakao da, nakon odlaska stranih kompanija iz Belorusije, država sama treba da odluči šta da radi sa njihovom imovinom.

- Advertisement -

„Dogovorili smo se: ako stranci koji ovde imaju preduzeća, imovinu, kompanije, odu sa našeg tržišta zbog sankcija ili iz nekih drugih razloga, nikakvu imovinu nikome nećemo prodavati, predavati. Kao što sam rekao – doviđenja, sami ćemo rešiti šta ćemo s tim“, rekao je beloruski lider na sastanku sa Vladom.

Kako je dodao, Belorusija može i treba da se bavi supstitucijom uvoza u sektorima koje napuštaju strani investitori. On je kao primer naveo „Mekdonalds“.

„Uvek apelujem na vas: jedite, konzumirajte svoje, ne padajte na strano. To je pogotovo relevantno danas kada su neki, posebno među omladinom, počeli da kukaju: ‘Ah, ‘Mekdonalds’ odlazi’. A ja mislim: hvala bogu što odlazi! Ali mesto ‘Mekdonaldsa’ treba da zauzmu Belorusi, da rade naši ljudi, naši stručnjaci, da se koriste naši proizvodi“, rekao je Lukašenko na sednici Vlade.

Kako je dodao, Belorusi sami treba da prave ono što je nekada pravio „Mekdonalds“, „ako to nekome treba“, pa čak i bolje od njih.

„Zar mi ne znamo razrezati zemičku na pola i ubaciti komad mesa, pomfrit i salatu? Gospode, ne znam ni ko to jede“, rekao je Lukašenko.

U Belorusiji je bilo otvoreno 25 restorana „Mekdonalds“ u šest gradova. Korporacija je objavila da napušta rusko i belorusko tržište nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. U aprilu prošle godine lanac je preimenovan u „Mak.bu“.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu