LUDILO NA BALIJU: Ne nose maske, pa za kaznu rade sklekove

Obavezno pročitajte

Ostrvo Bali uvelo je prošle godine obavezno nošenje zaštitnih maski, a kršenje te obaveze sankcioniše novčano, ali i na druge, veoma neoubičajene načine. Video snimak koji trenutno kruži društvenim mrežama prikazuje zbunjene turiste koji, obučeni za plažu ili opuštenu šetnju ovim egzotičnim ostrvom, uz nadzor policajaca u tamno plavim uniformama rade sklekove.

To je naime bila kazna za strance koji nisu poštovali pravila za prevenciju širenja koronavirusa u ovoj zemlji a nisu kod sebe imali sedam dolara da plate kaznu za kršenje ove obaveze.

Bali je inače uglavnom zatvoren za strane turiste, ali ih na ovom ostrvu ipak ima, pogotovu onih koji dolaze iz ostatka Indonezije.

- Advertisement -

U poslednjih nekoliko dana policija je „uhvatila“ oko stotinak turista koji nisu nosili maske. Većina je platila kaznu, ali njih tridesetak njih nije imalo novca pa su morali da rade sklekove. Oni koji uopšte nisu nosili masku morali su da urade 50 sklekova dok su oni koji je nisu nosili na adekvatan način, odnosno nisu pokrili nos, dobili fizički lakši zadatak budući da su morali da urade 15 sklekova.

Ovaj metod kažnjavanja međutim ne važi samo za strance – zabeležen je i slučaj kada je nekoliko lokalaca moralo prinudno da vežba zbog nepoštovanja antiepidemijskih mera.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

TANJA MIŠČEVIĆ: Srbija nije neutralna, konstantno politički podržavamo integritet Ukrajine

Srbija nije neutralna kada je reč o ratu u Ukrajini, ona jeste vojnoneutralna, ali ne politički, izjavila je danas...

Još priča na sličnu temu