LOPOVI, DAJTE NAM GREJANJE: Protest smrznutog naroda u Obrenovcu! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Nekoliko stotina građana na poziv okupilo se ispred zgrade opštine Obrenovac, jer grad već dva dana nema grejanje, zato što u Termoelektrani Obrenovac nema uglja i mazuta. Građani skandiraju „ostavke, ostavke“ i „Grčiću, lopove“.

Obrenovčani već dva dana nemaju grejanje, odnosno otkako je pao prvi sneg koji je izgleda ponovo „iznenadio“ nadležne službe i institucije širom Srbije. Nekoliko stotina građana zato je večeras izašlo na ulice i jasno poručilo direktoru EPS-a Miloradu Grčiću šta misle o nestanku grejanja.

– Sada je kriza i ja stvarno ne želim da govorim da li je nešto moglo ovako ili onako, da li je neko odgovorniji manje ili više, to se u ovom trenutku ne razmatra. Kad budemo sve završili, možemo da pričamo da li je moglo drugačije ili ne – rekla je danas ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović u Obrenovcu.

- Advertisement -

Poznati SNS pečenjar i direktor EPS Milorad Grčić rekao je da ekipe neprestano rade na otklanjanju problema koji su u nedelju nastali usled snega, mraza i zastoja u bunkerima, a sve to jer je trenutno na raspolaganju ugalj najgoreg mogućeg kvaliteta.Obrenovčani organizovali protest FOTO: Direktno.rsObrenovčani organizovali protest FOTO: Direktno.rs

– Ono što sada mi radimo, ceo dan i noćas i sada, čiste se bunkeri. Taj posao se, na žalost, radi ručno, cela smena ljudi je radila noćas i juče, ide ipak sa značajnim napretkom. U toku dana, ja mislim, da će nama u Obrenovcu ovde najznačajniji blok A2, dobiti pun kapacitet rada, i da će Obrenovac dobiti grejanje. Posle toga sve ostale blokove vraćamo na mrežu – rekao je Grčić.

Obrenovčani, međutim, i dalje nemaju grejanje, pa je i nastava u školama obustavljena, a kada će se čitava situacija razrešiti nije poznato.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu