LEKARI NE POSTUSTAJU: Rapidan skok potpisa za smenu Kriznog štaba

Obavezno pročitajte

Lekari ne posustaju

Broj lekara koji zahtevaju hitnu smenu Kriznog štaba u borbi protiv virusa kovid 19 porastao je na 1.539. Oni su svojim potpisima podržali kolege okupljene u grupi „Ujedinjeni protiv kovida“.

Ova grupa doktora je u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama navela da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi.

- Advertisement -

Na početku pismo je potpisalo oko 350, da bi za tri dana taj broj bio 1.539.

Na ovom linku možete videti ko je od lekara potpisao peticiju.

Oni koji su svojim potpisima stali iza otvorenog pisma zahtevaju i da se formira novi Krizni štab, da se istraže navodi o zataškavanju podataka, kao i da se “stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika”.

Podsetimo, prvo je dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba izjavila da na spisku lekara nema kompetentnih za zarazne bolesti, a onda je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za medije rekao za otvoreno pismo lekara da je reč o politici, a ne o struci, navodeći da su potpisnici ljudi iz stranaka, neki i koji rade u inostranstvu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je otišao korak dalje pa je rekao kako je u pitanju “iživljavanje nad najboljima od nas” i da od doktora Predraga Kona i doktorke Darije Kisić Tepavčević ne zna bolje.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu