Lavrov oštro odgovorio izraelskom kolegi u Njujorku – vaša savest će mnogo toga istrpeti

Obavezno pročitajte

Izraelski diplomata kritikovao je Iran i optužio ga je za isporuke oružja Rusiji.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i stalni predstavnik Izraela u UN Gilad Erdan razmenili su oštre reči na sednici Saveta bezbednosti koja je bila posvećena situaciji na Bliskom istoku.

- Advertisement -

Izraelski diplomata kritikovao je Iran i optužio ga je za isporuke oružja Rusiji, koje ta zemlja navodno koristi tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

 

Međutim, Lavrov je odgovorio na neosnovane tvrdnje Erdana.

„Danas su neke delegacije uvidele priliku da ponove napamet naučene optužbe protiv Rusije u vezi sa specijalnom operacijom protiv nacističkog režima u Kijevu. Kolege, ostavljam te izjave na vašoj savesti, iako razumem da će ona mnogo toga istrpeti”, rekao je ruski ministar.

Lavrov je takođe pozvao da se ne dozvoli da se „sahrani odluka UN o formiranju palestinske države”, kao što se dogodilo sa Minskim sporazumima iz 2015. godine koje je SB UN bio jednoglasno odobrio.

 

„Ne sme se dozvoliti da se ponove takve zločinačke akcije i protiv palestinskog naroda”, dodao je šef ruske diplomatije.

Lavrov boravi u Njujorku gde učestvuje na sednicama SB UN o Bliskom istoku i Ukrajini.

Podsećamo, zapadne zemlje tvrde da Iran navodno isporučuju Rusiji dronove za borbena dejstva u Ukrajini. Moskva i Teheran su odbacili takve navode. Ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolahijan rekao je na forumu u Davosu ponovio da njegova zemlja nikada nije isporučivala Rusiji bespilotne letelice i rakete za upotrebu u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu