14 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

Kurti: Vučić je mali Putin; Petković: Kurti je mali Hitler

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aljbin Kurti je mali balkanski Hitler, ocenio je danas direktor knceralirije za Kium Petar petković odgovarajući na izjavu kosovskog premijera da je predsednik Srbije Aleksandar Vućić „mali Putin“.

Jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu je premijer Kosova Aljbin Kurti „mali balkanski Hitler“, saopštio je Petković, a prenela Kancelarija.

- Advertisement -

Aljbin Kurti je pre toga izjavio da prijatelji ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiji i Republici Srpskoj imaju za cilj da „namame Rusiju na Balkan i za Balkan“, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao „mali Putin“ i ponovio da je Srbija pretnja regionu, preneo je portal  Kossev.

„U vreme kada se ceo demokratski svet distancirao od Putina, naš severni sused organizuje skupove podrške Putinu, hvaleći ga i pravdajući njegove zločine u Ukrajini“, naveo je Kurti u tekstu o situaciji u Ukrajini i ruskoj invaziji, u kome je govorio i o Srbiji kao ruskom savezniku i pretnji bezbednosti regiona.

Kurti sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije i u tome mu smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se lavovski bori za intetese srpskog naroda na Kosovu i koji neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti Srbe sa Kosova i Metohije i sprovodi nove pogrome i oluje.

- Advertisement -

„Upravo u tome leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na predsednika Vučića, koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja i mirnog suživota“, naveo je Petković, saopštila je Kancelarija i poručio Kurtiju da će Vučić ostati Kurtijeva „noćna mora“.

Na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje jedina zemlja u Evropi koja odbija da sankcioniše Rusiju i, kao što smo videli ovih dana, čak je spremna da napusti proces evropskih integracija samo da bi ostala lojalna Putinu, napisao je Kurti u tekstu objavljenom na Fejsbuku u nedelju uveče.

Kosovski premijer je predsednika Srbije nazvao „mali Putin“, te još jednom ponovio da je Srbija pretnja regionu.

„Sa Putinovim prijateljem u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i malim srpskim Putinom, mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu nikada nisu bili ugroženiji“, kazao je Kurti i dodao da je viđena taktika „isceniranja događaja i napada da bi se okrivila druga strana u regionu“.

„Oni koji veruju u ono što priča Beograd, koji se stalno naoružava iz pravca istok-severoistok – da to ne treba shvatati ozbiljno jer je to za domaću upotrebu i za predizbornu kampanju, u najboljem slučaju su naivni. Tako je bilo i sa Putinom“, dodao je Kurti.

On je podsetio da su izbori u Srbiji završeni, a samim tim i predizborna kampanja, ali i da zvanični Beograd nije uveo sankcije Rusiji.

Razmena ovih ocena usledila je samo dva dana nakon neuspešnih pregovora beograda i prištine o registratskim tablicama, čime su dijalog o normalizaciji odnosa i primeni Briselskog sporazuma dodatno zakočeni.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: