KRIK: „Skaj“ komunikacija otkriva da je postojao dogovor da Šarić bude oslobođen

Obavezno pročitajte

„Skaj“ komunikacija pripadnika crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost Petra Lazovića koju su objavile „Vijesti“ otkriva da je u Srbiji na visokom nivou postojao dogovor da narko-bos Darko Šarić bude oslobođen u postupku za pranje novca, navodi KRIK.

Iz objavljenog nije jasno ko je tačno učestvovao u pravljenju tog dogovora, ali se vidi da je Lazović ljut na Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina i osobu koju nazivaju „vitamin od Cana“, a za koju se veruje da je Stanko Subotić, jer je Šarić ipak osuđen, navodi se na sajtu KRIK-a.

- Advertisement -

„Ako znam šta da ti napišem celi dan, 10 puta pišem, brišem, eto. Evo me sad sa Z. Šta je činiti, može li se šta raditi, oću li šta reći Z da treba!!! …Majku im je*em i Vučiću što ga Vulin je*e i onom vitaminu od Cana, po*erem se na njih!!! Pa neka čitaju i slušaju sve, go*a… Kako god, imaš mlađeg brata na sve spremnog i ne bilo nas ako se predamo tim ciganima“, piše bezbednjak Petar Lazović na aplikaciji za bezbednu komunikaciju „skaj“ Šariću krajem jula 2020, na dan kada je osuđen na devet godina zatvora zbog pranja para. Do prepiske su došle i objavile je crnogorske „Vijesti“ .

U poruci Lazović pominje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina, dok za određene ljude koristi šifre – slovom Z označava svog oca Zorana Lazovića, tada pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a šifrom „vitamin od Cana“ označava kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta, tvrde „Vijesti“. Subotić, kome se sudilo za šverc cigareta i koji je u tom postupku nezakonito oslobođen optužbi, ranije je poslovno sarađivao sa narko-bosom.

Po donošenju presude Lazović na „skaju“ piše Šariću i da je njegov otac znao da će ga izdati oni s kojima je dogovarao presudu, kao i da mu je teško što je Šarić u zatvoru.

Lazović je znao, kako otkrivaju poruke, da postoji dogovor da Šarić bude oslobođen u ovom postupku. Ove informacije dobio je od Šarićevog mlađeg brata Duška Šarića, a dalje ih prosleđivao šefu kavačkog klana Zviceru i svom kolegi Ljubu Miloviću, sada optuženom za saradnju sa kavčanima, vidi se iz objavljene komunikacije.

Tekst u celosti možete da pročitate na sajtu KRIK-a.

SourceKRIK

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu