Kralj fudbala ne izlazi iz kuće, u kliničkoj depresiji, teško hoda…

0
98
epa07995826 Brazilian soccer legend Edson Arantes do Nascimento, better known as Pele, poses during an interview with Spanish news agency EFE at the Pele Museum in Santos, Brazil, 12 November 2019 (issued 14 November 2019). EPA-EFE/SEBASTIAO MOREIRA

Legendarni Pele, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ne izlazi iz kuće zbog narušenog zdravlja.

Tako je Peleov sin Edinjo otkrio za brazilsku televiziju Globo da 79-godišnji Brazilac odbija da napusti dom jer ne može samostalno da se kreće. Naime, već neko vreme njega muči kuk, pa su mu potrebne sprave za kretanje.

– Izbegava društvo – rekao je Edinjo i dodao:

– Zamislite, on je Kralj, uvek je bio impozantna figura, a danas ne može da normalno hoda. Sramota ga je, ne želi da izlazi van kuće, ne želi da ga vide ili da radi bilo šta što podrazumeva izlazak iz kuće. Prilično je krhak. Zamenio je kuk, ali nije imao adekvatnu i idealnu rehabitilaciju. Zbog toga ima problema sa kretanjem, pa je u nekoj vrsti depresije – dodao je Peleov sin.

Da podsetimo, Pele je tokom 21 godine igranja fudbala postigao 1281 gol na 1363 utakmice, uključujući 77 na 91 nastupu za Brazil. U junu ove godine navršava se tačno 50 godina otkako je Pele osvojio poslednju titulu prvaka sveta, na Mundijalu u Meksiku.

Ta generacija Brazila smatra se najboljim timom svih vremena.

Ostavite komentar