11.8 C
Belgrade
nedelja, 28 novembra, 2021

,, KRALJ CIGANA“ JE PONOVO NA TRONU: Fjuri nokautom zadao Vajlderu prvi poraz u karijeri (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Uspeo je! Kralj Cigana je ponovo seo na bokserski tron. Jedan od najkontroverznijih boksera današnjice, Tajson Fjuri, postao je još jednom šampion sveta i to u velikom stilu, pošto je tehničkim nokautom srušio do sada nepobeđenog Dionteja Vajldera.

Tri puta je Fjuri tokom meča slao Vajldera na pod, u trećoj, petoj i sedmoj rundi, a kada je Amerikanac i treći put završio u horizontali, iz ugla američkog boksera poleteo je peškir u ring, pa je sudija prekinuo meč. Razočaravajući kraj za čoveka kojeg su mnogi videli kao najboljeg nokautera današnjice.

- Advertisement -

A, Tajson Fjuri je još jednom pokazao nevernim Tomama da je nepredvidiv, da je majstor svog zanata, čovek zavidne bokserske tehnike i vanredne inteligencije, iako samog sebe predstavlja kao kakvu cirkusku atrakciju. Sve lekcije koje je mogao da nauči iz prvog duela sa Vajlderom, koji je završen nerešeno, Britanac je izvukao. I to stečeno znanje je majstorski preneo u ovaj drugi meč.

Pre prekida, sudije su debelo dale prednost Fjuriju: kod dvojice je vodio 59:52, kod jednog 58:53. To jasno govori koliko je bio ubedljiviji od rivala, koji je 11. put u karijeri branio šampionski pojas. I ponovo je Britanac osvojio titulu preko boksera koji je imao bar 10 odbrana pojasa, kao što je to pre četiri i po godine učinio kada je srušio sa trona Vladimira Klička.

Sada je Tajson Fjuri svoj sjajni bilans podigao na 30 pobeda i jedan nerešen meč, bez ijednog poraza. Ali, prvi put u karijeri je podigao WBC, najcenjeniji šampionski pojas. Šta sledi? Mnogi žele da vide svebritanski duel za ujedinjene krune, da svet ima samo jednog šampiona, a to bi doneo okršaj Fjurija i Entonija Džošue. Ipak, kao što je sam Tajson najavio posle meča, najrealnije je da vidimo i treću njegovu borbu sa Diontejom Vajlderom, jer Amerikanac, po ugovoru, ima pravo da je traži.

- Advertisement -

Sada je Fjuri taj koji diktira uslove. I valjda je naučio još jednu lekciju, koliko je teško pobediti sebe i vratiti se na tron, da ne dozvoli svoju propast kao kada je prvi put postao prvak sveta, pa tri godine potom nije ušao u ring.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti