KORONA NACIZAM: Puštaju PSE na ljude da NANJUŠE VIRUS!

Obavezno pročitajte

Korona, psi i ljudi

Psi njuškari poznati su prizor na aerodromima širom sveta, gde ih granični agenti koriste za otkrivanje ilegalnih supstanci i krijumčarenja. Sada neki psi koriste nos u drugu svrhu – koronavirus.

Psi specijalno obučeni za otkrivanje Covid-19 ove nedelje počeli su da njuškaju putnike u okviru suđenja na finskom aerodromu Helsinki-Vantaa. Volonteri obučavaju tim od 15 pasa i 10 instruktora za istraživački program. Ispitivanje pasa njuškača koronavirusa ide „vrlo dobro“. Psi mogu otkriti koronavirus kod ljudi pet dana pre nego što razviju simptome, rekla je Anna Hielm-Bjorkman, profesorka Univerziteta u Helsinkiju koja vodi ispitivanje, novinskoj agenciji Reuters. „Veoma su dobri [u otkrivanju koronavirusa]. Približili smo se 100% osetljivosti“, rekla je ona.

- Advertisement -
korona,

Uzorci se zatim stavljaju u limenke i stavljaju ispred pasa da njuškaju Instruktore sa psima njuškalima Valo (levo) i ET na aerodromu u Helsinkiju. Pasji test može dati rezultat u roku od nekoliko minuta. Ali iako je suđenje pokazalo rana obećanja, potrebno je obaviti još istraživanja kako bi se dokazala efikasnost psećeg testiranja. U trenutku, putnicima koji učestvuju u ispitivanju takođe se poručuje da uzmu bris kako bi potvrdili rezultat.

Psi Miika i Titta započeli su obuku pre više od tri nedelje, zamenik gradonačelnika Vante Timo Aronkito rekao je da je moguće da bi psi mogli u budućnosti da „obilaze putnike na sličan način kao carinski psi“. .

SourceBBC

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu