24.5 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

MEDIJI PIŠU: Kina uvodi obavezno analno testiranje za putnike iz inostranstva

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako se ispostavilo da su izveštaji, koji sugerišu da su kineske vlasti prisiljavale američke diplomate da se podvrgnu analnim testovima na kovid 19, lažni, hiljade stranaca bi se u najskorije vreme moglo suočiti sa tim postupkom prilikom ulaska u Kinu.

Peking je navodno uveo obavezno testiranje analnog brisa za gotovo sve strance koji dolaze u Kinu, piše „Tajms“.

Očekuje se da će centri za tu vrstu testiranja biti smeštena na aerodromima u Pekingu i Šangaju.

- Advertisement -

Kineska vlada je saopštila rekla da analni brisevi na virus korona pokazuju viši stepen tačnosti od drugih metoda testiranja. 

Test na virus korona

© AP PHOTO / MICHAEL KAPPELERPočeo novi način testiranja na koronu koji će za mnoge biti neugodan

Prema navodima „Tajmsa“, nekoliko zemalja je već izrazilo zabrinutost zbog nekonvencionalnog načina testiranja na kovid 19, a list navodi da su među prvima koji su se podvrgli proceduri bili putnici iz Japana.

- Advertisement -

„Tajms“ navodi da je Kacunobu Kato, glavni sekretar Vlade Japana, to iskustvo opisao kao psihološki teško za putnike i da je spreman da zatraži od kineske vlade da izmeni metod testiranja, preneo je Sputnjik internešenal.

Prvi izveštaji o nameri Kine da koristi analne briseve za testiranje pojavili su se krajem januara.

Jedan kineski stručnjak, kog je citirao Njuzvik, sugerisao je da virus duže preživi u fecesu nego u respiratornom traktu.

Mesec dana kasnije, objavljeno je da je Kina primorala američke diplomate na analni test. To su, međutim, demantovali i kinesko ministarstvo spoljnih poslova i američki Stejt department.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti