GRAĐANI PORUČILI KONU: Lažeš, nisi potreban srpskom narodu

Obavezno pročitajte

Još jedan vikend u kojem smo „prepušteni“ šetnji, razgovorima, svojim prijateljima i porodicama. Još jedan vikend u kojem ne rade kafići, tržni centri, frizeri… Do ponedeljka i novih odluka Kriznog štaba živimo u restrikcijama, a od ponedeljka – ko to zna. Ovu sunčanu subotu iskoristili smo da porazgovaramo sa Beograđanima i damo im priliku da pošalju poruku epidemiologu Predragu Konu i njegovim kolegma iz Kriznog štaba.

“Doktore, Vas niko ne sluša, zato što više nikome niste ni potrebni”, jasna je poruka koju Predragu Konu šalje Miša Milić.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ima i onih koji Konu i Kriznom štabu poručuju da treba da budu odlučniji.

“Treba još oštrije. Ja sam za to da se svi vakcinušu, pre svega stariji, ali je mnogo jak ovaj antivakserski lobi i kod nas i svuda u svetu. Ne samo među običnim svetom, nego i među lekarima. To je tragedija i to treba suzbiti”, poručuje Milorad Babić.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jedna Beograđanka nije htela da nam se predstavi, ali je u razgovoru sa nama ocenila da, kada je struka u pitanju, nemamo neki izbor.

“Mi drugih lekara nemamo, moramo da im verujemo. Na našu žalost, političari ih ne slušaju”, primećuje ova sugrađanka.

Sreli smo i pisca Dušana Nedeljkovića. On Predragu Konu i Kriznom štabu zamera to što ne govore istinu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

“Ja još od marta prošle godine imam problem sa Kriznim  štabom, zato što milim da ti ljudi ne govore istinu, a kada ne govore istinu, oni ne mogu ni  da imaju partnerski odnos sa svojim narodom. Mislim da Krizni štab ne donosi prave odluke. Već godinu dana mi slušamo samo pretnje, a kada ti neko preti u dubini čovečijeg bića je da se protivi tome”, ukazuje Nedeljković.

“Krizni štab nam se ne obraća kao ljudima, jer da nam se obraćaju tako dobili bi i ljudski odgovor”, primećuje naš sagovornik.

Sa Druge strane jedan naš stariji sugrađanin Slobodan, nema šta da zameri Konu i njegovim kolegama u Kriznom štabu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

“Predragu Konu bih poželeo sve najbolje u životu. Oni se bore, ovo nije samo u Srbiji i Beogradu, ovo je u celom svetu i na celoj palneti. Šta može drugo Predrag Kon i ceo Krizni štab da urade nego da spasavaju narod. Po meni oni rade najbolje što mogu, radili bi oni i još više da nije političkih uticaja”, smatra Slobodan.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu