KON: Posle korone neke stvari će biti trajno zabranjene?

Obavezno pročitajte

Kon o životu posle korone

„Šta ćemo kada ovo počne da se smiruje, to je pitanje. Da li će biti popuštanja ili će neke stvari biti trajno zabranjene, o tome ćemo diskutovati u štabu, ali i sa javnošću, vrlo moguće“, rekao je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji Kriznog štaba.

O smanjivanju broja posetilaca na kupalištima poput Ade ciganlije dr Kon je rekao da lično razmišljajući ne vidi neko rešenje.

- Advertisement -

„Činjenica je da ako imate ovakvu situaciju je da na 100.000 ljudi da ima onih koji ne znaju da su inficirani i da prenesu na nekoga“, istakao je.

„Javna kupališta su u nadležnosti grada, a kažnjavanje je teško izvodljivo, ali mora da postoji neka kontrola“, istakao je Kon.

Polazak u školu je suštinsko i najznačajnije pitanje u ovom trenutku jer se približava. U Kriznom štabu smo dobili dopise sa modelima koje je ministar Šarčević pomenuo. Moram da naglasim da su neke stvari dobro procenjene od samih prosvetara“, rekao je epidemiolog.

„Da li je korisno ako postoji odgovarajuća distanca da se nose maske ili da napravimo kada će da se skidaju, o tome i dalje mora da se prodiskutuje. Nije jednostavno donositi odluke po tom pitanju“, istakao je Kon.
Za vrtiće je rekao da će, kao i ranije, konsultovati pedijatre.

„Šta ćemo kada ovo počne da se smiruje, to je pitanje. Da li će biti popuštanja ili će neke stvari biti trajno zabranjene, o tome ćemo diskutovati u štabu, ali i sa javnošću, vrlo moguće“, nagovestio je.

Vakcinacija protiv gripa za decu je obavezna samo za one koji imaju neke hronične bolesti, podsetio je on. U ovoj situaciji će biti ista preporuka kao i uvek.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu