2.6 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

KON: Evo da li se dva puta može zaraziti koronom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kon razrešio dileme

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je korona virus „probio barijere“ u Srbiji i da je postalo nemoguće pratiti sve kontakte, zbog čega je „prepušteno savesti da se svakome ko je bio u kontaktu sa zaraženim kaže da prati svoje zdravstveno stanje i ako se pojave simptomi da odmah prijavi“.

Kon je televiziji Hepi izjavio da su ranije kontaktima pozitivnih na korona virus davana rešenja o samoizolaciji, a da su u vanrednom stanju praćeni i od policije da li ta rešenja poštuju, ali da to više nije moguće.

- Advertisement -

„To postaje nemoguće, barijera je probijena“, kazao je Kon i dodao da se u vezi samoizolacije javljaju i drugi problemi, jer to znači da ta osoba ne može da radi odredjeno vreme, a nema papira koji to potvrdjuju za poslodavca.

Kon je naveo da zdravstveni sistem u Srbiji nije „pred pucanjem“, ali da bi bio da nema kovid ambulanti i stalnog formiranja novih kovid bolnica.

On je rekao da je bilo slučajeva da neki pacijent dva puta oboli od korona virusa ali da su to izuzetno retki slučajevi.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, u borbi sa epidemijom korona virusa potrebna je „totalna istrajnost“ u primenjivanju preventivnih mera, držanja fizičke distance, nošenja maski i često pranje ruku.

„Totalna istrajnost u svemu tome nije laka ali je mnogo lakše nego što posledice mogu da budu“, rekao je Kon.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti