23.1 C
Belgrade
petak, 17 septembra, 2021

KO ĆE KOGA: Šapić se bez stranke uliva kod Vučića?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar dr Šapić za nekoliko dana postaje član SNS, ali ne i Srpski patriotski savez (SPAS), jer isti nije do danas doneo odluku na nadležnom stranačkom organu da se utapa u Vučićevu stranku i da stranka prestaje da postoji. Za takvu odluku SPAS ima još četiri dana, ali je malo verovatno da će se to desiti.

On je nakon javnih i tajnih ručkova, večera i zagrljaja sa Vučićem saopštio medijima da će se SPAS utopiti u Srpsku naprednu stranku, a da o tome nije ni raspravljao ni odlučivao Glavni odbor, niti Skupština stranke koji jedini po Statutu mogu doneti takvu radikalnu odluku.Šapić i Vučić na istom putu FOTO: Printscreen/Direktno

Za Šapićevu ličnu, privatnu odluku funkcioneri SPAS-a saznali su iz medija, a zanimljivo je da ni o toku pregovora sa Aleksandrom Vučićem nije obaveštavao nikoga iz stranke. Očekivalo se da će Šapić makar formalno ispoštovati minimum demokratske procedure i ovih dana zakazati sednicu Glavnog odbora, koji jedini može doneti odluku o utapanju SPAS-a u SNS, a nakon toga i Skupštinu koja bi donela odluku da stranka više ne postoji.

- Advertisement -

Članovima 18 i13 Statuta SPAS jasno je definisana ova procedura, kao što je definisano naravno, da predsednik stranke ne može sam doneti ovu odluku.

Šta se zapravo krije iza ove samovolje dr Šapića? Da li je u pitanju strah da su funkcioneri i članovi SPAS-a, kao mnogi građani, koji su za njih glasali misleći da glasaju protiv Vučića, većinski protiv utapanja u SNS?Spas statut članovi 17, 18 i 19 FOTO: Printscreen patriote.rsSpas statut članovi 17, 18 i 19 FOTO: Printscreen patriote.rs

Ili je problem u tome što osim funkcije za Šapića za koju je on javno rekao da je dogovorena, nema ni reči ko od ostalih funkcionera SPAS dobija mesta u Predsedništvu, Glavnom i Izvršnom odboru Vučićeve stranke. Naravno i u gradskim i opštinskim odborima.„Šapić i Vučić se ujedinili u dokusurivanju države, to je GROTESKA“Šapić u Utisku nedelje: Vučić i ja imamo slične poglede na svet! „Potresen“ sam VesićemGeorgiev: Radiće ono što kaže Vučić! Šapić: Nisam ja pašče

- Advertisement -

Tokom ove tajne operacije svog ličnog utapanja u Srpsku naprednu stranku, dr Aleksandar Šapić je sa zvaničnog sajta SPAS-a uklonio čak i imena članova Predsedništva sopstvene stranke da ih neko od novinara ne bi pitao šta misle o ovoj njegovoj odluci?! Pošto osim njega, niko nikada u javnosti nije čuo nijednog drugog stranačkog funkcionera, nepoznato je ko su ti ljudi.

U svakom slučaju, veoma brzo će izaći na videlo detalji dogovora dr Šapića sa Aleksandrom Vučićem. Pod uslovom da ga Vučić ne prevari – kao što je mnoge do sada prevario.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti