Klinton: Mediji podstiču nasilje nad ženskim pravima

Obavezno pročitajte

Žene političarke suočavaju se sa nasiljem u vezi ženskih prava, koje podstiču društveni mediji koji nagrađuju nasilne postove i teorije zavere, izjavila je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Ona je na skupu u centru Londona, gde je predstavljala knjigu o ženskim liderima, koju je napisala sa svojom ćerkom Čelzi, rekla da se žene pod okom javnosti i dalje suočavaju sa tim kako izgledaju i pritiskom da se ponašaju pristojno i krotko, prenosi Rojters.

Hilari Klinton je to izjavila nakon što je veliki broj žena u britanskom parlamentu rekao da se neće opet kandidovati na predstojećim izborima 12. decembra, jer su dobile brojne pretnje i uznemiravanja putem društvenih mreža.

  • Postoji reakcija na mnoge uspešne žene i ulogu žene sada. Mislim da su to podstakle društvene mreže na veoma destruktivan, toksičan način – rekla je Klintonova.

Ona je kazala da je optimistična za buduće političke kandidatkinje i ostale koji posegnu ka sferama u kojima dominiraju muškarci, ali da su potrebne promene kako bi se osiguralo da imaju jednake šanse za uspeh.

  • Moraju se promeniti strukture moći. Zašto su toliko postavljene da otežavaju ne samo ženama, već i ljudima u boji i drugima da udju u sobu? – rekla je Klinton.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu