KISIĆEVA: Oglasila se povodom pisma 350 lekara, evo šta je rekla

Obavezno pročitajte

Kisićeva o pismu 350 lekara

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je povodom otvorenog pisma 350 lekara, koji su zatražili smenu Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali da među potpisnicima nema kompetentnih kada su u pitanju zarazne bolesti, to jest ni epidemiologa, ni infektologa, ni imunologa.

„Ono što treba da se zna je da u Republici Srbiji ima 33.000 lekara. Kolege koje su dale potpis na određenu izjavu, pretpostavljam da se razumeju i imaju kompetencije kada su u pitanju zarazne bolesti, mada među njima nema ni imunologa, ni epidemiologa ni ifektologa. Pretpostavljam da imaju kompetencije kada su dali za pravo da iznesu kritike“, kazala je Kisić Tepavčević povodom otvorenog pisma 350 lekara iz Srbije.

- Advertisement -

Ona dodaje da je svaka kritika dobrodošla, ali da u tom pismu nisu izneti nikakvi konkretni predlozi.  

„Kolege se pozivaju na Hipokratovu zakletvu. Položili smo je svi mi koji smo završili medicinski fakultet. U svakom momentu dajemo sve od sebe da donesemo odluke koje su najbolje za nas, naše porodice i celu populaciju“, istakla je Kisić Tepavčević.

Ona je navela da su neki od potpisnika kontaktirali Ministarstvo zdravlja, tražeći da se njihovo ime povuče sa tog spiska jer im, kako Kisić Tepavčević kaže, nije bilo tačno predočeno šta tačno potpisuju.

„Na žalost ne vidim imena koja su kompetentna u oblasti zaraznih bolesti, više od polovine radi u nekim privatnim zdravstvenim ustanovama. Pozivamo sve osobe koje su kompetentne u ovoj oblasti da ukoliko misle da žele i mogu da pruže svoj doprinos, da nam se pridruže“, navela je članica Kriznog štaba.

Upitana da li je Krizni štab u nekom trenutku izgubio kontrolu nad epidemiološkom situacijom, ona odgovara da nije, a da je u svakom momentu svaka odluka bila zasnovana na medicini i dokazima i indikatorima u datom momentu.

„Mislim da smo radili najbolje što smo mogli“, naglasila je Kisić Tepavčević.

SourceN1, Beta

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu