KADIROV: „Živ sam i zdrav, ne razumem gužvu oko moje bolesti“

Obavezno pročitajte

Na zvaničnom Telegram kanalu Ramzana Kadirova, lidera ruske Čečenske Republike i snažnog saveznika predsednika Vladimira Putina, pojavio se video njega, koji opovrgava izveštaje sa društvenih mreža da je u lošem zdravstvenom stanju.

Kako prenosi Rojters, na pitanje da prokomentariše navode da je 46-godišnji Kadirov na lečenju u jednoj Moskovskoj bolnici, Kremlj je ove sedmice odgovorio da nema informacija o tom slučaju.

- Advertisement -

Međutim, u videu postavljenom na Kadirovljevom Telegram kanalu vidi se kako sedi pored čoveka za koga kaže da je „naš dragi ujak Mahomed Abdulhamidovič Kadirov“ i kako ga ljudbi u ruku i glavu.

Kako Rojters navodi, nije jasno kada je video snimljen.

„Slava Svevišnjem, živ sam i zdrav i uopšte ne razumem zašto bi bila gužva čak i u slučaju moje bolesti?“, piše u objavi koju je navodno napisao Kadirov.

Portparoli čečenskog lidera nisu odgovorili na više poziva Rojtersa ranije ove nedelje da prokomentarišu izveštaje da je Kadirov bolestan.

Ukrajinska tajna služba objavila je 15. septembra na svojim Telegram kanalima da je čečenski lider navodno u teškom stanji i da je pao u komu.

Niko od zvaničnika nije potvrdio ovu vest.

Međutim, nakon glasina o teškoj bolesti Kadirova, Umar Daudov, njegov pomoćnik, objavio je video koji prikazuje Kadirova tokom šetnje sa porodicom. Snimak nije datiran, ali Daudov tvrdi da je snimljen veče ranije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Hamas osudio američki veto u Savetu bezbednosti UN

GAZA – Palestinska militantna grupa Hamas osudila je odluku Sjedinjenih Američkih Država da stave veto na nacrt rezolucije o prekidu...

Još priča na sličnu temu