29.8 C
Belgrade
sreda, 28 jula, 2021

JURIĆ POLITIČKI UBIO STEFANOVIĆA: Više i gore nego sva kampanja koja je vođena, evo šta se desilo!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mislim da je Jurić izjavom da je obavestio ministra ko je političar pedofil „ubio“ Stefanovića više i gore nego sva kampanja i sve naslovne strane koje je Nebojša „popio“ prethodnih meseci. Doduše, to je možda i način da se Neša ponovo približi „šefu“?! Evo ga jutros na Pinku – izjavio je Đorđe Vukadinović, politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli (NSPM).

– Jurić je u „Utisku“ jasno i glasno rekao da je ministra obavestio, tj. da je saopštio ime pedofila i izrazio spremnost da ide na poligraf. Bez obzira što mu je to neprijatno, rekao je da ne beži ni od poligrafa. A sa druge strane je, uprkos tome što nije hteo mnogo da otkriva, rekao još jedan važan detalj, koji je, kako vidim, promakao komentatorima na društvenim mrežama. Tiče se odgovora Stefanovića kad mu je Jurić saopštio ime pedofila, koji je rekao da je mislio da je neko drugi i pomenuo drugo ime. Ovaj detalj čini još neuverljivijom ionako ne previše uverljivu poziciju Nebojše Stefanovića – kaže Vukadinović za Direktno.rs.

Vukadinović smatra da je pitanje sad da li Stefanović po zadatku od Vučiča „prima metak“ u vidu demantija ili možda nije ni rekao Vučiću svoja saznanja od Jurića. 
Tepić posle saslušanja: Sedmoro ljudi želi da svedoči protiv Palme! (VIDEO)Stefanović: Jurić mi nije rekao ime pedofilaUTISAK NEDELJE Jurić: Ako završim u Dunavu, znajte da nisam skočio sam

- Advertisement -

– Za mene je to dilema, ne verujem da on nije mogao da ne kaže Vučiću šta mu je Jurić rekao. Da li on ima zadatak ili naređenje da to negira u zamenu za neku vrstu produžene amnestije ili abolicije od kampanje kojoj je prethodnih meseci bio izložen? A možda je veći razlog i to što ni on, ni MUP, a ni tužilaštvo, nisu postupili do sada po tom pitanju – konstatuje Vukadinović.

Na pitanje da li ćutanje o imenu koje je Jurić saopštio i negiranje Stefanovića sugeriše da je u pitanju „krupna riba“, Vukadinović odgovara.
Đorđe Vukadinović FOTO: Medija centar BeogradĐorđe Vukadinović FOTO: Medija centar Beograd

– Da, da, da, to verovatno, ne mogu da spekulišem, ali sigurno da je krupna, a posebno me zanima ova druga koju je pomenuo Stefanović, koja je možda još krupnija. U tom pogledu nema sumnje da je to u pitanju, te Stefanović na taj način plaća cenu te amnestije i abolicije, privremene, naglašavam, od negativne kampanje. Tako je bio počastvovan i učešćem u Jutarnjem programu Pinka kao uvaženi sabesednik, a ne kao meta. Sa druge strane, ovim Vučić kupuje vreme dok ne vidi šta će sa tom aferom, a još uvek nije rešio šta će – kaže urednik NSPM i dodaje:

- Advertisement -

– Malo ko može zbilja verovati da ni MUP, ni BIA, ni tužilaštvo, nemaju nikakve informacije, nego čekaju da im Jurić ili Marinika saopšte ime i to mi je najproblematičnije u celoj priči.
„Palma podvodio devojke stranim diplomatama“ (VIDEO)Mića Jovanović: Palma za bivšeg ministra podvodio pevačicu

Na kraju, Vukadinović se dotakao i promene iskaza Miće Jovanovića, koji je najpre tvrdio da je lično prisustvovao podvođenju maloletnica i devojaka od strane Dragana Markovića Palme, da bi promenio iskaz i ponudio se za svedoka odbrane na suđenju Palmi.

– To je toliko morbidno, da nisam svojim očima gledao to, mislio bih da je u pitanju Njuz net. To je toliko farsično i tragikomično da je to dokaz da se izbrisala granica između stvarnosti i farse i komedije, satire i realnosti – zaključuje Vukadinović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti