Izraelsko – palestinski rat se rasplamsava, broj žrtava raste sa obe strane

Obavezno pročitajte

Centar i jug Izraela su pod snažnom raketnom vatrom iz Gaze, a veruje se da je najmanje 100 osoba poginulo i više od 800 ranjeno, prenose izraelski mediji. Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula kontraterorističku operaciju u Pojasu Gaza pod nazivom „Gvozdeni mačevi“. Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da je Izrael u ratnom stanju.

S druge strane, palestinsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u napadu na pojas Gaze do sada poginula 198 osoba, a da je ranjeno njih više od 1.600.

- Advertisement -

Vojno krilo Hamasa saopštilo je da je tokom dana izvelo udare na više od 50 izraelskih vojnih položaja dok je predstavnik izraelske vojske saopštio da se borbe vode trenutno u 22 naselja i u dve oblasti gde se drže taoci.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je teroristička grupa Hamas napravila ozbiljnu grešku kada je pokrenula iznenadni napad na Izrael raketnim napadima infiltrirajući se u gradove na granici sa pojasom Gaze.

„Hamas je jutros napravio tešku grešku i započeo rat protiv države Izrael. Izraelski vojnici se bore protiv neprijatelja na svim mestima infiltracije. Izrael će pobediti u ovom ratu“, naveo je Galant u izjavi koja je dostavljena iz njegovog kabineta.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu