Izraelska vojska negira optužbe Hamasa o napadima na konvoje palestinskih civila

Obavezno pročitajte

JERUSALIM – Izraelska vojska (IDF) kategorčki je danas negirala tvrdnje palestinske militantne grupe Hamas, koje su preneli svetski mediji, da je Izrael napao konvoje Palestinaca koji su se evakuisali iz severnog dela Pojasa Gaze.

„To su lažni izveštaji. Hamas cinično koristi sopstvene građane i uzima ih kao živi štit”, rekao je glavni portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), kontraadmiral Danijel Hagari na konferenciji za novinare, prenosi Tajms of Izrael.

- Advertisement -

On je optužio palestinske militante da po svetu šire, kako je naveo, „manipulativne, lažne informacije”, preneo je Tanjug.

Svetski mediji preneli su u subotu da su izraelske snage izvršile napad na konvoj palestinskih civila na severu Gaze, navodeći da među ubijenima ima i dece.

Britanski javni servis je preneo da se na snimcima vidi najmanje 12 tela i da su to uglavnom žene i deca.

Bi-Bi-Si je potvrdio da se napad dogodio u ulici Salah-al-Din, jednoj od dve evakuacione rute iz severa ka jugu Pojasa Gaze.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u tom napadu ubijeno oko 70 ljudi i okrivilo je Izrael za napad.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA: Ukrajina će postati drugi Vijetnam za Ameriku

MOSKVA – Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe, poručio je danas Americi da će podrška Zapada Ukrajini pretvoriti sukob...

Još priča na sličnu temu