Izraelska vojska: Ne približavajte se granici s Libanom

Obavezno pročitajte

TEL AVIV – Izraelska vojska jutros je naredila civilima da se ne približavaju na udaljenost manju od četiri kilometra granici između Izraela i Libana, koja je na snazi od 2000. godine.

„Izraelske odbrambene snage (IDF) naglašavaju da je ulazak u to područje strogo zabranjen i traži od javnosti oprez i da se ne ulazi u to područje”, navodi se u saopštenju vojske, kako prenosi Tajms of Izrael.

- Advertisement -

To naređenje usledilo je posle napada libanske terorističke grupe Hezbolah i palestinskih militantnih frakcija na izraelsku teritoriju.

Izraelska vojska objavila je danas novi, tročasovni vremenski okvir za civile na severu Gaze da krenu prema jugu tog područja.

Vojska je saopštila i da je ubijen jedan palestinski terorista u kibucu Nir Am na jugu Izraela, blizu granice s Pojasom Gaze.

Prema navodima IDF-a, naoružanog čoveka su identifikovali stanovnici kibuca, posle čega su tamo upućeni tenkovi i pešadija i u razmeni vatre on je ubijen, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zaharova o poseti Stoltenberga Balkanu: Prestanite da destabilizujete region, donosite samo nesreće

Nedavna turneja generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga po Balkanu još jedna je potvrda destruktivnog kursa severnoatlantskog bloka usmerenog na...

Još priča na sličnu temu