IVICA DAČIĆ: Građani Srbije na strani Rusije

Obavezno pročitajte

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je komentarišući aktuelnu krizu u Ukrajini da nema dileme da je Srbija na strani Rusije, budući da ako izgubimo podršku Rusije, onda nemamo više ničiju.

On je podsetio da je prema poslednjem istraživanju u Srbiji samo 6 odsto građana na strani Ukrajine, 40 odsto na strani Rusije, dok su ostali neopredeljeni, te istakao da se nada će se postići neki dogovor o prekidu ratnih dejstava.

- Advertisement -

„Srbija ne želi rat, ali na čijoj su strani simpatije, tu nema dileme. Putin je ujedinio zapad protiv sebe, ali isto tako, zapad je ujedinio Rusiju. Sada ih je tamo 70 odsto koji podržavaju rusku intervenciju. Stvara se jedna klima u Rusiji opravdanosti intervencije u Ukrajinu. Netačno je da bismo dobili nešto ako bismo bili protiv Rusije. Rusija će preživeti bez nas, ali mi ćemo izgubiti njihovu podršku. Ako njih izgubimo, onda nemamo ničiju podršku”, kazao je Dačić, javlja Tanjug.

Dodao je da ne možemo da prihvatimo da neko naruši teritorijalni integritet i da se to zove Milosrdni anđeo, „a ovo ovamo da se zove drugačije”.

„Kada je u pitanju teritorijalni integritet, onda bi trebalo zapad da povuče priznanje Kosova pa ćemo da pričamo”, rekao je Dačić za TV Hepi.

On je ocenio da se postavlja pitanje kakve su posledice po Prištinu što ne poštuje Briselski sporazum i što neće da da Srbima da glasaju.

„Oni njima ničim ne prete. Tu je licemerje. Zašto ne nateraju Kurtija da dozvoli da se glasa na Kosovu. Zato naš narod nikad neće biti na strani onih koji su bombardovali našu zemlju. Oni nama ne kažu kada je ulazak u EU. Netačno je da ako se uskladimo sa njihovim stavovima, da će biti sve u redu. Uvek će imati još zahteva. Tražiće nezavisnost Kosova. Trebalo bi da naučimo da gledamo svoj interes”, poručio je Dačić.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu