Ivica Dačić: Anketni odbor čista zloupotreba tragedije u političke svrhe

Obavezno pročitajte

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je kao čistu zloupotrebu tragedije u političke svrhe rad Anketnog odbora Skupštine Srbije o okolnostima koje su dovele do dva masovna ubista iz maja ove godine, zbog čega su porodice žrtava iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ zatražile da se obustavi rad odbora i parlament je to prihvatio.

Kako je preneo list Kurir, upitan o sankcijama SAD šefu Bezbednosno-informativne agencije Aleksandru Vulinu, Dačić, koji je i prvi potpredsednik Vlade Srbije, je naveo da od SAD verovatno nikakve dokaze neće dobiti jer je u pitanju politička odluka.

- Advertisement -

Komentarišući sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, Dačić je ocenio da je Srbija dobila ono na čemu je predsednik država i insistirao, a to je garancije da misija Kfora neće dopustiti nastavak nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Razgovor predsednika Vučića i sednica Saveta bezbednosti UN deo su našeg napora da problem nedopustivog pritiska i nasilja nad našim stanovništvom na Kosovu i Metohiji podignemo na najviši nivo i da od onih koji su najodgovorniji u međunarodnoj zajednici tražimo da se konačno stavi tačka na problem“, rekao je Dačić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu