Ista rečenica i prilika – 20 godina kasnije: Vučić izjavio isto što i Milošević pred pad s vlasti (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Jutro nakon možda najmasovnijh protesta u Srbiji, kada je na desetine hiljada građana marširalo ulicama Beograda, vičući, između ostalog „Vućiću odlazi“ i „Ostavke“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram profilu. Bez komentara o zahtevima protesta, bez reči o desetinama hiljada građana zemlje koju on predvodi, a koji su jasno iskazali nezadovoljstvo na ulicama, on je izgovorio ne približnu, već identičnu rečenicu kao i čovek čija vlast je okončana nakon sličnih demonstracija 2000. godine. Jutro nakon protesta koje svetski mediji označavaju prekretnicom u njegovoj vladavini, Vučić je odlučio da pribegne strategiji Slobodana Miloševića.

Naime, dok Njujork tajms i Vašington post pokušavaju da analiziraju jučerašnju situaciju na ulicama, pa tako zaključuju da su upravo ovo najveće demonstracije od pada Slobodana Miloševića, kao i da je ovo najveća kriza u Vučićevoj jedanaestogodišnjoj vladavini, predsednik Srbije ima druge prioritete.

- Advertisement -

Kao i obično, da sebe prikaže kao žrtvu, koristeći reči onoga koji se pre više od 20 godina nalazio u sličnoj situaciji kao on. Njujork tajms i Vašington post možda ne znaju zašto aktuelni predsednik citira onog svrgutog, ali građani Srbije pamte da je upravo Vučić bio ministar informisanja u vreme vladavine Slobodana Miloševića.

Tako je nekada radikalska, a sada naprednjačka perjanica rešila da se brani kao što je i Milošević pokušao sudbonosne 2000. godine.

„I ne ruše neki spolja Srbiju zog Vučića, već ruše nekog Vučića zbog Srbije“, rekao je Vučić na video snimku koji je objavljen na njegovom Instagram nalogu.

Slučajno ili ne, iste reči je 2000. izgovorio Slobodan Milošević.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dačić: Milošević je simbol buđenja srpskog naroda, socijalisti su patriote

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je SPS patriotska stranka, a nekadašnji predsednik države Slobodan Milošević...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: