Iscureo amonijak na teretnoj pruzi kod Pančeva, u bolnici bilo 20 osoba, među njima i deca

Obavezno pročitajte

Dvadeset osoba hospitalizovano je tokom noći zbog izlivanja amonijaka iz auto-cisterne kod Pančeve, potvrdio je direktor Opšte bolnice Slobodan Ovuka.

Kako prenosi portal 013info, oko 22.30 sati, u naselju Topola na teretnoj pruzi, došlo je do curenja amonijaka iz auto-cisterne.

Vatrogasci i policija su na terenu, a evakuisani su stanovnici desetak obližnjih kuća.

Portal 013info prenosi da više nema opasnosti za građane.

Direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka potvrdio je za Danas da je u toku noći zbog izlivanja amonijaka iz auto-cisterne bilo hospitalizovano 20 ljudi. U Pančevačkoj bolnici trenutno ne leži nijedan pacijent zbog trovanja amonijakom.

Kako je naveo, posle 00.30 časova, nakon izlivanja amonijaka, u ovu bolnicu primljeno je oko 20 osoba, među njima je bilo i dece.

Dve osobe su bile na kiseoniku, ali su i one puštene kući. Niko od pacijenata nije pokazao znake akutnog trovanja amonijakom, već su imali blaže tegobe. Sada se osećaju dobro i svi su pušteni kući„, dodao je direktor bolnice u Pančevu.

Do curenja je došlo na parkingu firme Saga, objavio je Tanjug. Auto-cisterna je bila parkirana pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga, već kolosek koji pripada Azotari Pančevo.

Podsetimo, krajem decembra na pruzi Pirot-Dimitrovgrad iskliznule su četiri vagon-cisterne sa amonijakom. 

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu