IDEMO: Nole ide u Australiju! Ministar poništio zabranu – velika pobeda srpskog šampiona!

Obavezno pročitajte

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, može da igra na predstojećem Australijan Openu nakon što mu je zvančno ukinuta zabrana ulaska u zemlju.

Australijski list „Gardijan“ potvrdio je da je novi ministar za imigracije Endrju Džils doneo odluku da poništi zabranu ulaska u zemlju Novaku Đokoviću.

- Advertisement -

Srpski teniser dobiće vizu i bez problema će moći da uđe u Australiju gde će igrati na prvom Grend slemu u sezoni.

Novak je ove godine deportovan iz Australije zbog čega je automatski dobio trogodišnju zabranu ulaska u tu zemlju.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena otišao je početkom godine u Melburn sa medicinskim izuzećem koje tek po njegovom dolasku nije priznato zbog čega je morao da bude zatvoren u imigracionom centru.

Iako je pobedio na sudu, Aleks Hok, tadašnji ministar za imigracije, doneo je odluku da iskoristi svoje pravo i deportuje Novaka jer je u njemu video opasnost po javno mnjenje u Australiji zbog toga što je nevakcinisan.

U tom periodu, u Australiju su mogli da uđu samo vakcinisani, ali je Novak ispunjavao kriterijum za medicisnko izuzeće jer je neposredno pred dolazak bio zaražen korona virusom.

Kada su Skot Morison, premijer Australije i Aleks Hok smenjeni sa vlasti, već su počeli da se pojavljuju optimistični navodi da bi odluka donešena nakon deportacije moglada bude ukinuta jer je Endrju Džils naklonjen sportu.

Kreg Tajli, direktor Australijan Opena istakao je da niko neće lobirati za Đokovića, ali očigledno nije bilo ni potrebe jer je novi ministar odlučio da ide pravednim putem.

Novak će biti u prilici da juri 22. Grend slem titulu na turniru na kom je najuspešniji teniser svih vremena sa devet osvojenih trofeja.

Ukoliko stigne do jubilarnog desetog pehara u Australiji srpski teniser ponovo će imati isti broj Grend slem trofeja kao i Rafael Nadal, a tokom naredne sezone apsolutno će imati velike šanse da ga i prestigne.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Telekom „izrazito nelikvidan“: Ogromni dugovi za struju, milioni za kamate i rasprodaja strateške imovine

Konsultant Bogdan Petrović i profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Dejan Šoškić istakli su u emisiji N1 direktno da...

Još priča na sličnu temu