-0.3 C
Belgrade
petak, 21 januara, 2022

I ONI SE DIŽU PROTIV LUDILA: Drugo polugodište počinje štrajkom prosvetara!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U svim ustanovama na teritoriji Vojvodine u kojima Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine ima članstvo, u ponedeljak 17. januara biće proveden štrajk upozorenja zbog neisplaćivanja duga za putni trošak prosvedtnim radnicima zaposlenuim u Senti.

Kako je navedeno u saopštenju pomenutog udruženja, neisplaćivanje duga za putni trošak je diskriminišući akt.

„Podsećamo da je nakon reakcije NSPRV u opštini Senta i ukazivanja na nezakonito ponašanje tamošnjih vlasti jer zaposlenima nisu isplaćivale troškove dolaska i odlaska sa rada (putni troškovi), lokalna vlast je donela odluku da pomenute troškove isplaćuje svima (ne samo u obrazovanju) kojima to pravo pripada, svima osim članovima NSPRV koji su posle maratonskih pregovora rešili da pravdu potraže na sudu“, navode iz udurženja.

- Advertisement -

Kažu da je dosadašnjim isplatama jasno pokazana odgovornost i podvlače da lokalne vlasti u Senti znaju da će ih odugovlačenje koštati.

„Iako je dosadašnjim isplatama jasno priznala odgovornost za trenutno stanje, od naših kolege zahtevaju da sami plate sudske troškove, pa će tada i oni ispuniti svoju obavezu. Kažu da su im skupi sudski troškovi i da im neće ostati novca za druge potrebe, ali ne kažu koliko novca su budžetu „uštedeli“ jer godinama nisu plaćali ono što po zakonu moraju, ali i gde je taj novac godinama završavao.

Lokalne vlasti u Senti znaju da će ih oduglovačenje samo dodatno koštati, odnosno da će pokušaj „disciplinovanja“ naših članova koštati budžet dodatne milione dinara. U demokratskim zemljama vlasti koje nepotrebno rasipaju javni novac ne bi dugo trajale. Sigurni smo da će im građani Sente sve ovo zapamtiti.

- Advertisement -

Ukoliko štrajk upozorenja ne bude dao rezultate, NSPRV će na svojim organima doneti odluke o daljoj radikalizaciji štrajka i protesta. Lokalna vlast u Senti, ali i u celoj Srbiji treba da zna da NSPRV NIKADA neće pregovarati o poštovanju zakona i nikada od poštovanja zakona neće odustati“, zaključuje se u saopštenju.

- Advertisement -
SourceNova S
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti