I on je bio u avionu koji se srušio: Ko je Dmitrij Utkin, desna ruka Prigožina

Obavezno pročitajte

Pored Jevgenija Prigožina, šefa paravojne formacije Vagner, u privatnom avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti u blizini Moskve bio je i Dmitrij Utkin, njegova desna ruka, potvrdila je Rosavijacija, prenosi BBC.

Dmitrij Utkin je operativni komandant Vagner grupe, za koga se navodi da je bio suosnivač organizacije. Bio je visoki oficir u Vojski Rusije je dobio nekoliko Ordena hrabrosti i bio je u redovnoj vojsci do 2013. godine.

- Advertisement -

Pretpostavlja se i da je po njegovom kodnom ili „pozivnom“ imenu koje je imao u Vojsci Rusije – Vagner, jedinica dobila ime. Kao godina kada je osnovana, uzima se 2014. godina. Njen primarni zadatak je bila podrška ukrajinskim separatistima u Ukrajini, kao i borba za interese Rusije i njenih saveznika širom Afrike i Bliskog istoka. Učestvovala je i u sirijskom građanskom ratu na strani predsednika Bashara al Asada.

Važio je za velikog ruskog nacionalistu, za koga se pričalo da ima nacističke tetovaže na svom telu.

Podsetimo, u avionu Embraer, koji je bio na putu iz Moskve za Sankt Peterburg, a koji se srušio danas, bilo je sedam putnika i tri člana posade, javila je agencija TASS. Na listi putnika su se nalazili Jevgenij prigožin i Dmitrij Utkin.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu