28.6 C
Belgrade
utorak, 9 avgusta, 2022

HOŠKANJE ISPRED SKUPŠTINE: Obradović s pristalicama blokira ulaz

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke „blokirali“ su danas stepenište na ulazu u Dom Skupštine Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradović i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je dolazio na sednicu parlamenta.

Obradović i pristalice Dveri drže transparente: „Dole vlada“, „Da li korona zavisi od izbora“, „Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu“, nose zastave Srbije i stranačka obeležja, i dovikuju da je predsednik Srbije „izdao Kosovo“.

- Advertisement -

Oni su, uoči početka sednice, blokirali centralne stepenice na ulazu u parlament, duvaju u pištaljke i ne dozvoljavaju poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje, koji glavnom ulazu u Skupštinu mogu da pristupe jedino sa bočne strane.

U jednom trentuku je umalo došlo do koškanja, jer su neki poslanici hteli da uđu u zgradu Skupštine, gde bi trebalo da počne nova sednica, prenosi Tanjug.

U skupštinu je nešto malo pre 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom uneo u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju.

- Advertisement -

Obezbeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara „sproveli“ u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

Pre Lončara, u parlament je stigao i lider radikala Vojislav Šešelj, kojem su okupljeni vikali „ua“.

Predsednica Skupštine osudila ponašanje Obradovića i napad na Rističevića

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila ponašanje narodnog poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred Skupštine Srbije, ocenivši da su time pokazali da je njihova ideologija fašizam. Ona je pozvala državne organe da reaguju na takvo ponašanje.

Gojkovićeva je predstavnicima medija u Skupštini Srbije, takođe, pokazala sako i masku narodnog poslanika Marjana Rističevića kao dokaz, kako je kazala, šta su u stanju da urade Obradović, njegove pristalice, pristalice SzS, kada je u pitanju poslanik koji ne deli njihova fašistička opredeljenja.

Kako je navela, Rističević ima određene povrede i da se nalazi u ambulanti.

„Smoći će snage da govori o ovome na današnjem zasedanju. Na maski se nalaze i tragovi krvi od povreda koje je zadobio od Obradovića i fašista koji još uvek stoje ispred Skupštine“, kazala je predsednica parlamenta.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti