HARAČENKO: Ne čudi nas odluka Kurtija, ni reakcija EU

Obavezno pročitajte

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da se Moskva ne čudi „svojevoljnim odlukama” premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da imenuje, kako je rekao, „njemu poslušne Srbe na ministarske funkcije”, kao i da nije očekivala negativnu reakciju EU.

„Kao što smo naglašavali, sve je potpuno prognozirano. Zapad, tek malo ugasivši jednu krizu, daje Prištini mogućnost da ponovo poveća napetost. Uz to, cilj kosovskih Albanaca je isti „da se za pokrajinske Srbe stvore nepodnošljivi uslovi, da se oni nateraju da napuste svoja ognjišta”, ocenio je Harčenko u komentaru koji je prosleđen iz ruske ambasade, prenosi Tanjug.

Ambasador je istakao i da se samo Beograd pridržava Briselskih dogovora.

Harčenko je ocenio i da je reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih predstavnika rukovodstva zemlje „dostojanstvena i opravdana, u pravnom okviru”.

On je dodao i da su se sa „negodovanjem upoznali sa uvredljivim za Srbiju i Rusiju klevetničkim izjavama Kurtija za N1”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu