26.8 C
Belgrade
subota, 12 juna, 2021

HAFTAR POZVAO NA DŽIHAD: Oružje će biti uručeno i muškarcima i ženama

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Halifa Haftar, komandant Libijske nacionalne armije objavio je preko video snimka opštu mobilizaciju i pozvao na Džihad, kako bi se pružio otpor stranom mešanju u Libiji. Rekao je da će oružje biti uručeno muškarcima, ženama, vojnicima i svim građanima.

- Advertisement -

Komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar objavio je sveopštu mobilizaciju kako bi se pružio otpor stranom mešanju u libijski konflikt i poručio turskom predsedniku Erdoganu da šalje svoju vojsku u smrt.

Podsećanja radi, turski parlament je usvojio zakon o slanju svojih vojnih snaga u Libiju kako bi se pružila pomoć vladi u Tripoliju, koju podržavaju Sjedinjene Američke države u borbi protiv snaga Halife Hafara.

Turski mediji su pisali da je Vlada nacionalnog jedinstva Libije zvanično tražila vojnu pomoć Turske zbog pojačane agresije Libijske nacionalne armije na Tripoli.

- Advertisement -

Oglasila se i Rusija. Šef Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne odnose Leonid Slucki rekao je da odluka parlamenta Turske može znatno da pogorša situaciju u Libiji i da je potrebno tražiti mirne načine za rešavanje krize.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti