HAFTAR POZVAO NA DŽIHAD: Oružje će biti uručeno i muškarcima i ženama

Obavezno pročitajte

Halifa Haftar, komandant Libijske nacionalne armije objavio je preko video snimka opštu mobilizaciju i pozvao na Džihad, kako bi se pružio otpor stranom mešanju u Libiji. Rekao je da će oružje biti uručeno muškarcima, ženama, vojnicima i svim građanima.

- Advertisement -

Komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar objavio je sveopštu mobilizaciju kako bi se pružio otpor stranom mešanju u libijski konflikt i poručio turskom predsedniku Erdoganu da šalje svoju vojsku u smrt.

Podsećanja radi, turski parlament je usvojio zakon o slanju svojih vojnih snaga u Libiju kako bi se pružila pomoć vladi u Tripoliju, koju podržavaju Sjedinjene Američke države u borbi protiv snaga Halife Hafara.

Turski mediji su pisali da je Vlada nacionalnog jedinstva Libije zvanično tražila vojnu pomoć Turske zbog pojačane agresije Libijske nacionalne armije na Tripoli.

Oglasila se i Rusija. Šef Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne odnose Leonid Slucki rekao je da odluka parlamenta Turske može znatno da pogorša situaciju u Libiji i da je potrebno tražiti mirne načine za rešavanje krize.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SAŠA RADULOVIĆ: Đilasova koalicija nas napada danima (VIDEO)

Marinika Tepić, šesta na listi Srbija protiv nasilja, gostovala je zajedno sa Sašom Radulovićem iz koalicije Dobro jutro Srbijo u Utisku...

Još priča na sličnu temu