GRENEL: Obe strane se pretvaraju pred svojim medijima (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Ričard Grenel, specijalni izaslanik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine, govorio je juče eskluzivno za „Newsmax“ o prvom danu pregovora u Vašingtonu.
Grenel je govorio o agendi pregovora koja se koncentriše prvenstveno na ekonomska pitanja, kreiranje poslova u regionu, ostvarivanje konkretnih sporazuma koji će omogućiti širenje zapadnih kompanija u, kako je rekao, “dve države”.

Grenel je govorio i o “iznenađenjima” koja su se našla na pregovaračkom stolu:

- Advertisement -

“Da, mislim da nema pregovora koji nemaju neka iznenađenja, koja su uvek dobra. Ona vrše pritisak na obe strane da učine više, da stvore više. Dakle, da, predstavili smo neka iznenađenja, ali mislim da nijedna od strana nije bila toliko iznenađenja, nekada se pretvaraju pred medijima da je to veće iznenađenje nego što jeste. Obe strane su obaveštene i mislim da jesmo ostvarili napredak i nadam se rešenju”, rekao je Grenel.

Podsećamo, predsednik SAD Donald Tramp sastaće se prema najavama danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u Ovalnoj kancelariji. Tramp će prisustvovati ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopštila je Bela kuća.

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

Jučerašnji sastanak tri delegacije prošao je turbulentno, ali, prema rečima i predsednika Vučića i premijera Hotija, ostvareni su pomaci po pitanjima ekonomije.

SourceNova S

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu