GRČIĆ PODNEO OSTAVKU: Ako Zorana Mihajlović ostane, sistem je osuđen na smrt!

Obavezno pročitajte

V.d. direktora EPS Milorad Grčić podneo je ostavku na tu funkciju, prenose beogradski mediji.

Grčićevo pismo je uputio državnom vrhu, i u kojem je navodno poručio da ako se dozvoli da „elektroenergetski sistem Srbije vode ljudi poput Zorane Mihajlović, Srbija će postati šaka jada, koju svako može da pozoba“.

„Sada, kada više nisam vršilac dužnosti direktora EPS-a, kada mogu da kažem ono što mi na srcu leži, ne mareći za hijerarhiju, upozoravam vas na sledeće. Ako gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast“, naveo je Grčić u pismu predsednici Vlade Ani Brnabić.

- Advertisement -

On je istakao da Mihajlović radeći za svoje „mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor koji je srce naše države“.

Grčić je dodao da kao čovek, koji „nema visoke titule“, nije vaspitan tako da ume na pravi način da se „smeška licemerima iz kruga dvojke“, i da su mu Srbija i „naš narod, naša država, u srcu“.

On je upozorio i zamolio Brnabić da preduzme sve kako bi na čelo Ministarstva rudarstva i energetike nakon izbora došao neko „ko voli svoju državu, a ne samo svoj džep i svoju fotelju, koju pokušava da sačuva preko zapadnih ambasadora“.

Zaključio je da je sebe na poslu direktora EPS „dao u potpunosti, jer veruje istinskom patrioti i zaštitniku svog naroda, predsedniku Aleksandru Vučiću“.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić je poslednjih nedelja više puta javno pozvao Grčića da preuzme odgovornost zbog brojnih havarija u EPS-u, zbog čega se u javnosti spekulisalo da će Grčić podneti ostavku, ali se to nedeljama odlagalo.

Jedini kandidat za novog direktora Elektroprivrede Srbije koji se do sada pominjao je Miroslav Tomašević, aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

PANIKA NA PODGORIČKOM AERODROMU.

Danas se na podgoričkom aerodromu odigrala scena koja može parirati gotovo svim holivudskim akcionim hit filmovima. Naime, pilot poljske...

Još priča na sličnu temu