GAŠIĆEV BRAT KUPIO 19 ZGRADA „GRAĐEVINARA“: Šta planira sa njima? Da Bata postavlja pločice u njima?

0
175

Logistički centar za firmu BG Produkt, kao i magacin za izdavanje planira da otvori Boban Gašić, rođeni brat direktora BIA, na mesto objekata niškog „Građevinara“, čiji je deo imovine kupio za oko 50 miliona dinara, a u šta se ubraja 19 zgrada, ali i saobraćajne površnine i platoi. Za taj deo preduzeća u stečaju u poslednje vreme su mnogi bili zainteresovani, a javnim nadmetanjem je pripalo vlasniku kruševačke firme koji je kvadrat platio oko 100 evra.

Kruševačka kompanija koja se bavi proizvodnjom konditorskih proizvoda, a čiji je vlasnik brat Bratislava Gašića, nedavno je kupila deo imovine niškog „Građevinara“.

Na prodaju je bila oglašena imovina koja se nalazi na Bulevaru 12. februar, a čitav prostor je ruiniran i urastao u drveće. Plan je, kako kaže Gašić za Južne vesti, da tu otvori novi centar za svoju kompaniju.

– U planu mi je da prvenstveno otvorim logistički centar za moju firmu, za moju proizvodnju koja se bavi distribucijom od Niša do Vranja, odnosno Preševa i dole do Pirota, Dimitrovgrada, a u drugom delu mi je u planu da napravim magacin za rentiranje, to je jest za izdavanje. Logistički centri koji su potrebni za distribuciju mojih proizvoda zbog smanjenja troškova i svega – kaže Gašić.

Novi objekti bi trebalo da budu otvoreni za jednu ili dve godine, a sve zavisi, kako navodi, od raspleta krize u zemlji.

Kvadrat kupljen za 100 evra, a zemljište na korišćenje

Na javnom nadmetanju su bili objekti od oko 4.800 metara kvadratnih, što znači da je cenu kvadrata Gašić platio oko 100 evra.

Međutim, prava vrednost na ovom prostoru je zemljište čiji su vlasnici država i Grad Niš. Stručnjaci za procenjivanje vrednosti zemljišta i imovine navode da zemljište prati objekte, ali da ne mora da znači da će novom vlasniku biti i to prenetom ugovorom.

„Građevinar“ FOTO: Printscreen

– Imate pravo korišćenja na zemljištu, zato ljudi i kupuju te objekte koji su urušeni jer je tu vrednost zemljišta – kažu stručnjaci.

Iako u Katastru još nije zabeleženo da je pokrenut postupak upisa prava svojine, Gašić ističe da je potpisao ugovor.

– Zemljište je na korišćenje. Ja ne znam kako to ide po zakonu, ali u ugovoru jasno piše šta se kupuje, za sada je tako – rekao je on.

Bratislav Gašić FOTO: PrintscreenBratislav Gašić FOTO: Printscreen

Kako pišu Južne vesti, za imovinu „Građevinara“ je bilo zainteresovano preko deset firmi, a neke od njih su i niške. U međuvremenu, pojedini su odustali od kupovine.

Podsetimo, Boban Gašić je i ranije bio povezan sa Nišom. On je 2017. godine, umesto Vesne Milenković, postavljen za predsednika nadzornog odbora Kliničkog centra Niš.

Ostavite komentar