Formular za prijavu za 10.000 dinara: Šta sve srednjoškolci

Obavezno pročitajte

Sve srednje škole u Srbiji, kako je rečeno za N1 u Ministarstvu finansija, trebalo bi da danas dobiju formulare putem kojih će se srednjoškolci prijaviti za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.

U formularu, u koji je N1 imao uvid, biće potrebno da svaki đak upiše naziv srednje škole, koju pohađa, svoje ime i prezime, ime i prezime roditelja, datum rođenja i adresz prebivališta.

- Advertisement -

Takođe, na formular je neophodno upisati i ime i prezime vlasnika računa na koji će leći novac, naziv banke i broj tekućeg dinarskog računa.

Na kraju će srednjoškolci upisati i razred koji pohađaju.

Ministar finansija Siniša Mali je, podsetimo, danas na svom TikTok nalogu, objavio kratko „uputstvo“ za prijavu srednjoškolaca za novčanu pomoć od 10.000 dinara.

Kako je objašnjeno, škole će učenicima podeliti formulare koje treba da popune i unesu svoj broj tekućeg računa. Ako nemaju svog – onda broj računa roditelja.

Novac će, kako je naveo Mali, na račun leći u narednih 10 dana.

Ovu meru najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je za vikend najavio da će u narednih desetak dana, srednjoškolci u Srbiji dobiti novčanu pomoć od 10.000 dinara.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu