Fonet: Student koji je štrajkovao glađu priveden, oduzeti mu plakati

Obavezno pročitajte

Student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić priveden je u Beogradu u Policijsku stanicu „Vračar“, pretresen je i oduzeti su mu plakati s karikaturama Aleksandra Vučića, Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina, kao i natpis sa imenom ulice policijskog inspektora Slobodana Milenkovića koji je otkrio „slučaj Jovanjica“.

Dimić je agenciji FoNet potvrdio da je priveden na uglu Južnog Bulevara i Nebojšine ulice.

- Advertisement -

„Uniformisani policajci su mi prišli sa leđa i zatražili ličnu kartu, a onda su mi stavili lisice na ruke i odveli u Policijsku stanicu na Vračaru“, rekao je Dimić.

Policajci su pretresli njegov ranac.

„U rancu su mi našli i oduzeli četiri plakata-postera na kojima su oslikane karikature Aleksandra Vulina, Bratislava Gašića i Aleksandra Vučića, kao i natpis ulice sa imenom Slobodana Milenkovića“, rekao je FoNetu Dimić.

U policijskoj stanici je, kako kaže, zadržan skoro četiri sata, a potom su mu izdali potvrdu o oduzetim stvarima i pustili ga.

Dimić je u javnosti poznat po višednevnom štrajku glađu sredinom jula u Pionirskom parku ispred sedišta predsednika Republike.

Medijima je tada rekao da je njegova motivacija ljubav prema svojoj zemlji i podrška zahtevima protesta „Srbija protiv nasilja“ i to što režim “ubija Srbiju” propagiranjem nasilja i mržnje posredstvom medija.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu